Ecology creative design concept of living. Conceptual eco mini planet green parks along with skyscrapers and roads. Business illustration. Calmness in city chaos. One of a series.

Vil du føre en miljørigtig business?

Sponsoreret artikel

Er du virksomhedsejer, er der en række initiativer, du kan støtte op om for at blive en mere miljøbevidst og miljøvenlig virksomhed. Selvom det måske virker sværere at være miljøbevidst i virksomhedssammenhæng, er der dog flere tiltag tilgængelige, end du skulle tro. Denne artikel giver dig tips og tricks til, hvordan du kan lede din virksomhed mod en mere miljømæssig drift og samtidig have øje for, at det også er godt for dine medarbejdere, virksomhedens bundlinje og fremtid.

Lej gammelt i stedet for at købe nyt

I stedet for at bygge en ny firmabygning eller købe en del af et nybyg til erhvervsleje, kan du overveje at rykke firmaet ind i en bygning, der står tom og kan “genbruges”. Når du skal indgå erhvervsleje af enhver art, er det vigtigt at, du allierer dig med en advokat med speciale i erhvervslejeret, som kan guide din virksomhed mod en tryg aftale med udlejer. Ved at leje en “gammel” bygning kan dit firma vise hensyn til miljøet og være med til at spare på den energi, der bruges under et nybyg. Der kan være mange fordele ved at leje en ældre bygning til erhvervsbrug:

  • Lavere økonomiske udgifter
  • Bedre placering
  • Mulighed for at præge bygningen med individuelle tiltag

Ved at leje en ældre bygning kan du ofte være heldig, at lejen er lavere, fordi bygningen ikke lever op til de nyeste krav, både hvad angår funktionalitet og design. Naturligvis skal du sørge for, at bygningen er ordentligt indrettet, og at der er adgang til eksmempelvis fornuftige toiletter. Men en ældre bygning kan have en ganske fantastisk charme, du ikke skal undervurdere.

Fordelen her er ofte også, at ældre bygninger tit er placeret i centrum af den by, hvor du og din virksomhed har hjemme. På den måde får du og dit firma altså en placering i centrum, hvilket på alle måder en særdeles praktisk. Det er let for kunderne at komme hen til din virksomhed. Og det er let for dine ansatte at komme på arbejde, hvilket de helt sikkert vil komme til at sætte pris på.

Når du lejer en bygning til erhvervsbrug, der ikke er nybyg, kan du sandsynligvis også præge bygningen og sætte dit individuelle præg, da du ikke ligger under for krav til en ensartet indretning, hvilket ofte er tilfældet i nyere bygningskomplekser. På den måde kan du og din virksomhed få jeres helt eget udtryk. Det er i sidste ende også godt for jeres brand.

Køb brugt hardware

Det kan lyde som en dårlig idé, men at købe gammel hardware behøver ikke betyde konstante reparationer. Der findes mange autoriserede og troværdige firmaer, som tilbyder forskellig hardware, der er blevet fikset med nye komponenter. Når du køber gammel hardware, er det først og fremmest vigtigt, at du går efter produkter, som helt overordnet har en lang levetid.

Sørg også for at rådføre dig med andre virksomheder, der har gjort det samme, og find ud af, hvor de har købt deres brugte hardware. Den store fordel ved at købe brugt hardware er, at du sparer mange penge og ligeledes får funktionelle og fine produkter. En ekstra bonus er desuden, at du sparer miljøet for den unødige energiproduktion, som skal til for at producere spritnye computere, telefoner eller tablets.

Send miljøvenlig post

Dit firma har sikkert allerede sat “tjek” her, men hvis ikke: Send e-mails i stedet for fysisk post, hvis dette lader sig gøre. Hvis dit firma kan, bør I sende e-mails til jeres kunder med information. Udbringning af fysisk post øger CO2-udslippet, og brevpapiret bliver alligevel smidt ud i sidste ende.

En e-mail kan i dag indeholde næsten alt – bortset fra et fysisk produkt – og det vil derfor være en idé for dig og dit firma at overveje at sende e-mails til jeres kunder. E-mails kan være lige så professionelle som almindelige kuverter med post. E-mails kræver blot en computer, en internetforbindelse og et strømstik.

Check Also

Sådan får du lavet en energimærkning af dit hus

Hvis du står og skal sælge dit hus og skal købe nyt, er det vigtigt, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *