Tip: Vælg økologisk børnetøj og støt bæredygtighed

Sponsoreret artikel

Går du op i kvalitet, bekymrer dig om, hvad du propper i munden og hvad din hud er i kontakt med, og vil du samtidig gerne tage ansvar for miljøet? Så er det en god idé at læse videre her, hvor du får et par tips til, hvorfor det giver mening at købe økologisk børnetøj.

Økologi som livsstil

Økologi har for alvor vundet indpas hos danskerne, og i takt med interessen er udbuddet også steget. De fleste forbinder muligvis økologi med fødevarer såsom frugt og grønt, og de fleste kan forholde sig til det, fordi de er bekendt med, at produkterne i den forbindelse er fri for pesticider og andre sprøjtemidler. Men økologi er meget mere end det. Og det handler i korte træk om, at du som forbruger sætter dig ind i de fordele der er ved at vælge økologi, som både har indvirkning på dig selv og miljøet.

Tænk over hvad huden er i kontakt med

Når du vælger økologi, er du samtidig bevidst omkring, hvad du udsætter dit barns krop for. Når du tænker over, hvad du propper i munden, giver det også mening at tænke over, hvad huden er i direkte kontakt med – særligt når det handler om dit barn. Tøjet er tæt på kroppen og i direkte kontakt med huden hele dagen. Børn er aktive og kan ikke undgå at komme til at svede i tøjet, og af denne grund giver det mening at tænke over de stoffer, der er i tøjet.

Ta’ ansvar for miljøet

Når du vælger at købe økologi, viser det, at du tager ansvar – både for dig selv og miljøet. Det betyder samtidig, at du interesserer dig for produktionen af de produkter, du køber, og ligeledes interesserer dig for de forhold, som medarbejderne i tekstilindustrien arbejder under. Der er mange grunde til at vælge bæredygtigt børnetøj, men nogle af de vigtigste omhandler dit barns trivsel og miljøets udvikling.

Det økologiske børnetøj

Køber du økologisk børnetøj er du altså ikke bare mere miljøbevidst; du sikrer også, at dit barn ikke kommer i kontakt med skadelige stoffer, der kan påvirke barnet negativt på længere sigt. Noget kemi er eksempelvis medvirkende til, at der udvikles eksem. Noget, der ikke bare er belastende for barnet på kort sigt, men som barnet kan risikere at tage med sig ind i voksenlivet – og det er ikke just noget, man bør stræbe efter.

Check Also

Sådan får du lavet en energimærkning af dit hus

Hvis du står og skal sælge dit hus og skal købe nyt, er det vigtigt, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *