Tænk mere miljøbevidst – i hjemmet og på arbejdet

Sponsoreret artikel

Hvis du gerne vil prøve at tænke mere miljøbevidst og føre et mere miljørigtigt liv, er der mange steder, du kan starte. I dit privatliv kan du gøre en del både for at spare dig selv for penge og spare miljøet for et unødvendigt CO2-udslip. I virksomhedsregi kan du prøve at gøre din virksomhed mere miljørigtig ved at uddele vandflasker i genbrugsplast eller på anden vis vise, at virksomheden ser det store billede og tager højde for fremtidige generationer. Der er mange forskellige måder, hvorpå du kan gøre dit aftryk på jorden mindre skadeligt. Læs med og få tips til, hvordan du eller din virksomhed gør det.

Sluk for varmen på solrige dage

Når solen varmer dejligt gennem ruden og gør det skønt at kigge ud, er det værd at tænke over, om det er nødvendigt at have tændt for varmen. På de dage, hvor solen helt gratis og automatisk opvarmer dele af din bolig eller din firmabygning, vil det være miljømæssigt korrekt at slukke for varmen, hvor det kan lade sig gøre. Leder du et firma, hvor mange medarbejdere sidder i samme rum, kan det dog være værd at spørge, om der sidder nogen, der har det koldt, før du slukker for varmen.

På et privat plan er det også fornuftigt at skrue ned for termostaten, når solen skinner gennem ruden. Her kan du eventuelt nøjes med at slukke for termostaten i de rum, hvor solen varmer i stedet for at slukke helt for varmen, sådan at gennemsnitstemperaturen holdes oppe.

Støt op om affaldssortering

Har du en ordning for affaldssortering, hvor du bor – så støt op om den! Vær med til at spare energi og strøm. Sorter dit affald, og placer det i de rigtige affaldscontainere. Bor du ikke i et område, hvor der er affaldssortering, kan du eventuelt undersøge mulighederne i nærområdet for at aflevere glas og plast i særlige fællescontainere. Undersøg gerne, om der er tiltag på vej fra kommunens side, og ellers kan du aktivt være med til at promovere affaldssortering i hjemmet eller på arbejdet.

Læs avisen online

Er du tilhænger af avisen som medie, og elsker du at bladre rundt i de knasende store sider? Tænk miljørigtigt, og overvej, om du kan vænne dig til at læse avisen online. Der er i dag et stort marked for apps, og derfor er din yndlingsavis helt sikkert også med på noderne. Vi er godt klar over, at det kan føles helt anderledes at læse avis på den måde, men vi er også ganske sikre på, at du sagtens kan vænne dig til det. I øvrigt slipper du for, at avisen bliver krøllet eller på anden vis svær at læse.

Log ind på din smartphone eller tablet, og download appen til din yndlingsavis, og læs dagens nyheder online. Du kan eventuelt bede om notifikationer, så du får opdateringer, hvis der skulle ske noget vigtigt i løbet af dagen. På den måde er du sikker på ikke at gå glip af noget.

Undgå plast i alle sine former

Det kan være svært helt at undgå plast i hverdagen, men du kan gøre meget for at mindske forbruget af plast og plastfolie. Er det din tur til at købe frugt eller rundstykker til arbejdet, kan du for eksempel:

  • Takke nej til en pose ved kassen
  • Medbringe en stofpose til at bære løs frugt i
  • Bruge servicen fra arbejdet i stedet for at købe plast-service

Når du skal undgå plast eller ikke-nedbrydelige materialer i dit privatliv, kan du desuden genbruge plastposer, der bruges til madpakken i stedet for at pakke mad ind i aluminiumsfolie. Så længe du aktivt tænker over, at brugen af plastic er noget skidt for miljøet, er du kommet en lang vej. I Danmark er der dog mange firmaer og supermarkeder, som genbruger plast og for eksempel laver poser af genbrugsplast. Tiltag som disse hjælper en hel del, men prøv at undgå at købe poserne, da det vil være mere miljørigtigt at genbruge egne eller medbringe et stofnet.

Check Also

Sådan får du lavet en energimærkning af dit hus

Hvis du står og skal sælge dit hus og skal købe nyt, er det vigtigt, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *