Spar mest muligt på elregningen

Sponsoreret artikel

Flere og flere bliver opmærksomme på, at der faktisk kan spares en del på elregningen med et minimum af omtanke. Det er både godt for miljøet og for pengepungen. Læs med, og få et par gode råd til, hvordan du kan slippe billigere.

Skift gamle hvidevarer ud

Til de helt store strømslugere i husholdningen hører gamle hvidevarer, der er tændt året rundt. Det er blandt andet frysere og køleskabe. Er din fryser eller dit køleskab af ældre dato, kan du risikere, at de hver især bruger 1000-2000 kWh årligt, og det er ret ekstremt. Da disse modeller blev produceret for måske 10-20 år siden, var elprisen markant lavere end i dag, så forbruget var måske til at leve med dengang. I dag koster en kWh godt 2 kroner, så du risikerer, at disse strømtyve koster dig flere tusinde årligt på strømregningen. Et topmoderne energirigt køleskab bruger typisk under 200 kWh på årsbasis, så en ny model kan tjene sig hjem i løbet af 2-3 år.

Alle ældre hvidevarer bruger typisk også markant mere strøm end nye modeller, men det springende punkt er den tid, de er tændt. Skifter du således støvsugeren ud med en lidt mindre energikrævende model, vil forskellen på elregningen ikke være nær så markant – med mindre du støvsuger rigtig meget. Her kan du bedre tillade dig at vente, til den gamle model er udtjent – i hvert fald ud fra en rent økonomisk betragtning.

Køb strømmen billigere

Traditionelt har vi mere eller mindre været tvangsindlagt til at købe strømmen gennem elselskaberne, som har taget sig ganske godt betalt for at formidle strømmen. De køber strømmen på den nordiske elbørs Nordpool, og sælger den videre til dig med en god fortjeneste. Mange er imidlertid ikke opmærksomme på, at elmarkedet er givet frit, og at den enkelte forbruger selv kan vælge, hvem der skal formidle strømmen.

Det har ført til, at nye spillere er gået ind i konkurrencen med de traditionelle elselskaber, og et godt eksempel er Gul Strøm, der i øjeblikket vinder store markedsandele. Konceptet er enkelt: Gul Strøm køber som de andre elselskaber strømmen hos Nordpool, men sender den videre til dig uden fortjeneste. Du får med andre ord strømmen til ren indkøbspris. Denne service koster et beskedent beløb på 29 kroner månedligt, og det er ikke meget. Gul Strøm satser på, at få så mange brugere, at de kan leve af de 29 kroner alene, og meget tyder på det vil lykkes dem. Læs mere her, hvis du også kunne tænke dig el til ren kostpris.

Skift til LED-belysning

De traditionelle glødepærer har længe været under afvikling, for de bruger ganske enkelt markant mere strøm end nyere typer af lyskilder. Det er nu ikke længere lovligt at producere og importere glødepærerne, men butikkerne har dog log til at sælge ud af de sidste lagre. Derfor kan de for tien fås billigt, men fald ikke for fristelsen. De bruger op til 5 gange så meget strøm som moderne LED-pærer, så på årsbasis gør det en betydelig forskel.

Mange har været lidt trætte af LED-pærernes kolde blå lys, men det er heldigvis historie. Moderne teknologi har på få år gjort lyskvaliteten fuldt acceptabel, og priserne er også ved at nå et leje, hvor alle kan være med. Med LED-teknologien har du også flere muligheder end førhen. Du kan få dem med både koldt og varmt lys, der hver især har sine fordele. Varmt lys minder om lyset fra de gamle glødepærer, og egner sig bedst til hyggebelysning. Til arbejdsbordet kan du med fordel vælge en mere kold lystone.

Check Also

miljo

Findes der en miljørigtig måde at spille online kasinospil på?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange personer hele verden over, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *