Sådan laver du en energirammeberegning

Sponsoreret artikel

At finde ud af hvordan og hvorledes med sin energiramme kan være svært. Især hvis man ikke lige gør det hele tiden, og det gør man jo sjældent, fordi det også er sjældent, man lige skal bygge til, hvad enten det er en tilbygning eller et nyt hus. Derfor skal man lave en beregning for energirammen, som er med til at gøre det lettere for dig som helt almindelig dansker at kunne finde frem til din energiramme. Det gør det sådan set også lettere for dig som husejer på længere sigt, fordi dit hus får det helt rigtige energimærke.

Opførsel af bygning

Eksempelvis skal du lave en beregning, hvis du skal opføre en ny bygning. Det kunne være, at du er ved at bygge dit nye hus, og så er det nødvendigt. Faktisk allerede inden du begynder at bygge, skal du lavet én, sådan at du kan lægge den ved tegningerne, når du ansøger. Om det så er om til en helt ny bygning eller bare en tilbygning til dit nuværende hus.

Det er nødvendigt for at dit hus eller tilbygningen sidenhen kan få et bestemt energimærke, alt efter hvad det er for noget. Derfor skal man, når denne skal udformes, oplyse flere forskellige ting, blandt hvilke typer af vinduer man har, hvordan ventilationen kommer til at være, hvordan huset eller bygningen kommer til at blive opvarmet, skal der være en varmvandsbeholder og så videre. Det er måske ikke lige ting, man ved, før man går i gang med byggeriet, men på grund af energirammen er det en nødvendighed. Man kan sige, at så slipper man også for at skulle tage stilling til den slags senere hen i byggeriet, men har en rettesnor hele vejen igennem. I hvert fald lige på dette område.

Hvad er en energiramme?

En energirammeberegning er et lovkrav for at kan man beregne det helt rigtige energimærke. Efterhånden kan man ikke længere indsende én selv, men det skal være bygherren, der skal indsende det hele. Det gør det selvfølgelig nemmere for dig som privatperson, men derfor er det ekstra vigtigt, at I får beregnet energirammen, før det egentlig arbejde går i gang.

Men for at man kan få det helt rigtigt og være sikker på, at man får alle ting med, så kan det være en god idé at få nogle professionelle til at beregne og fastsætte de ting. Så er man på den sikre side. De professionelle folk kan også tage fat i nogle ting og få øje på noget, som man måske ikke lige selv ser.

Derudover har de også de helt rigtige værktøjer og måleredskaber til at kunne finde frem til den rigtige ramme. Og selvom du måske ikke lige har styr på det hele, så kan de hjælpe dig i mål med de fleste af de krav, der nu stilles. Alt i alt bliver det nemmere for dig som privatperson at få fastsat den rigtige energiramme, men det bliver også gjort på en ordentlig måde, så du ikke skal stå senere hen og mange forskellige ting i godkendelsen.

Check Also

Dét indeholder drømmehuset i 2015

Hvordan ser drømmehuset ud i 2015 og hvad indeholder det? Det forsøger vi at give …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *