Sådan får du lavet en energimærkning af dit hus

Sponsoreret artikel

Hvis du står og skal sælge dit hus og skal købe nyt, er det vigtigt, at du får lavet en energimærkning af dit eget hus, men også får lov til at se en energimærkning af det hus, du overvejer at købe.

En energimærkning er nemlig lovpligtig i forbindelse med salg, og med et energimærke er det tydeligt at se, hvilken energimæssig stand huset er i, så det kan blive vurderet på retmæssig vis. Ud over ved salg og køb af hus er det faktisk også en god ide at få lavet en energimærkning af dit eget hus, selvom du ikke skal sælge. På den måde kan du nemlig vedligeholde din ejendom og finde ud af, om du kan komme til at spare mange penge ved at omlægge energien i dit hus. Men hvad er en energimærkning egentlig, og hvordan får du den lavet?

En energivenlig bolig er godt for både miljøet og for pengepungen

Hvis du oplever, at det trækker indendørs, selvom du ikke har åbne døre og vinduer, kan det være, at der et sted i din bolig er dårligt isoleret. Dårlig isolering gør, at du kan spilde mange penge på varme og energi. En energimærkning kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor dyr din bolig er i varme og el. Den fortæller noget om kvaliteten af din bygning og derudover kommer der med energimærkningen konkrete forslag til, hvordan du kan forbedre din bolig. Energimærkningen går fra A1 til G, hvor A1 er der, hvor energien bliver brugt mest effektivt, og G er der, hvor energien bliver brugt mindst effektivt. Ud over at du kan spare en masse penge på at energiforbedre din bolig, er det også rigtig godt for miljøet. Det er nemlig meget miljørigtigt og godt for klimaet at spare på energien så meget som muligt. Du kan få lavet en energimærkningsrapport hos Boliga Tilstandsrapport, hvor du kan få et tilbud på energimærkning. Du kan desuden få lavet tilstandsrapport og el-rapport i samme ombæring, som er en nødvendighed, hvis du skal have solgt dit hus.

Hvad kan du gøre for at spare på dit energiforbrug?

Når du har fundet ud af, hvilken energimærkning din bolig er, og hvad der skal til for, at du kan forbedre den, må du finde ud af, hvad du skal gøre for at spare på dit energiforbrug. Hvis du går op i at spare så meget som muligt på energien og går ind for grøn og miljøvenlig energi, kan det være en ide at skifte til Modstrøm. Modstrøm er det første danske uafhængige og klimavenlige elselskab. Deres vision er bæredygtighed og at kunne gøre en forskel, og derfor er Modstrøm et godt valg for dig, der gerne vil forbedre dit energiforbrug og bevidst spare på strømmen. På modstroem.dk kan du læse meget mere om, hvad de kan gøre for dig, hvor mange penge du kan komme til at spare, samt få et godt tilbud og hjælp til, hvordan du kan reducere dit elforbrug.

Check Also

miljo

Findes der en miljørigtig måde at spille online kasinospil på?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange personer hele verden over, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *