Om Farvel EL

Dette er din guide til bæredygtig energi og alternative energiformer!

Selvom vores site hedder Farvel EL, er det selvfølgelig ikke ensbetydende med, at vi helt skal opgive elektricitet og opvarmning. Derimod er vi fortalere for, at man så vidt muligt skifter til bæredygtige og naturlige energiformer (såsom solceller), der mindsker vores CO2 udslip og er langt bedre for vores miljø end fossilt brændstof.

I begyndelsen – fossilt brændstof

Kul har haft en glorværdig fortid, uden hvilket den industrielle revolution ikke havde været mulig. Men efter årtier med kul som hovedenergiform er regningen nu kommet i form af forurening, klimaforandringer og ændringer i ozonlaget.

Begrebet ’Fossilt brændstof’ henviser til brændstof såsom kul, olie og naturgas. Når brændstoffet er ’fossilt’, er det fordi energikilden (kulstof og kulbrinte) stammer fra jordskorpen og er dannet af dyr og planter, som levede for millioner af år siden.

Da vi fandt olie troede vi, at alle vores energiproblemer var løst for altid. Men dels på grund af den industrielle revolution, og dels på grund af vores holdning til forbruget, fandt vi langsomt ud af, at dette ikke var tilfældet.

Vi står derfor i en situation, hvor vi som samfund er meget afhængige af disse energiformer – i så høj grad, at efterspørgslen ikke længere kan følge med udbuddet, hvilket får priserne til at stige.

Alternativ energi

Det er bl.a. derfor, der er blevet forsket i alternative og bæredygtige energiformer. Vi kan vist alle være enige om, at det er en god idé for vores planet at gå væk fra vores afhængighed af fossilt brændstof, men på grund af priserne på traditionelt brændstof giver alternative energiformer nu også mening økonomisk.

Derudover slipper disse energikilder ikke op ligesom olie og kul på et tidspunkt utvivlsomt kommer til at gøre. Vind, vand, solenergi og jordvarme er der nok af, og det er det, man forstår ved vedvarende energiformer.

Det er disse energikilder, som Farvel EL støtter, og som vi ønsker at give dig vejledning indenfor. Vi håber, at du finder vores guides brugbare – et skift til bæredygtig energi vil hverken din samvittighed eller din pengepung på sigt fortryde!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *