Gul strøm

Sponsoreret artikel

Ved du hvor meget du betaler for din el? Hvis du ikke har tænkt over dette, er chancen nemlig rimelig stor for, at du betaler for meget. Mange tænker ikke over, at de har muligheden for at skifte el-selskab og på den måde spare penge. Gul Strøm er en del af den nye generation af unge elselskaber, der er fast besluttede på, at du ikke skal betale for meget for den strøm, du bruger.

Det forholder sig nemlig sådan, at alle elselskaber køber strømmen på den nordiske el-børs Nordpool. Derefter fastsætter de prisen til forbrugerne efter en lang række faktorer omkring driftsomkostninger og fortjeneste. Men som du kan læse mere om på denne side, er hele ideen med gul strøm er at kunne tilbyde kunden den samme strøm, som kunden i forvejen modtager – men bare til indkøbspris i stedet for forhøjede priser, hvor elselskabet har en høj avance. Der vil ofte være et lille administrativt gebyr som du betaler til elselskaberne på under 50 kr. om måned, men på trods af dette er den pris, du betaler for din el ofte mindre end den du plejer at betale. Eftersom firmaerne sælger el til indkøbspris, er du sikret den billigste pris.

Gul strøm fra moderne elselskaber

I det hele taget skal man som forbruger spørge sig selv: Hvordan bør et moderne elselskab se ud og drives? Billige løsninger som disse er selvfølgelig en rigtig god start, men her er nogle yderligere bud på, hvad man ellers bør forlange af sit elselskab i fremtiden. Et moderne elselskab bør…

  • Undgå skjulte gebyrer. Skjulte gebyrer har altid føltes lidt lyssky for mig. De dukker altid op i sidste skridt af en nær indgået aftale (eller efter!), og grunden til dette er klart: Havde man nævnt det ”up front”, ville der have været mindre chancer for et salg. Derfor: Ingen ubehagelige overraskelser i vente i form af arbitrære tillægsydelser.
  • Vise gennemsigtighed overfor kunderne. Gennemsigtighed er dog mere end at undgå skjulte gebyrer. Det er bl.a. ting som at gøre regningen så let at forstå som muligt, en ordentlig kundeservice og ikke mindst klarhed omkring et firmas produkt, og hvad fordelene er.
  • Tilbyde services uden binding. Dette er ikke kun et krav til vores el-leverandør, men i det hele taget enhver service. Det giver for mange ingen mening at skulle binde sig, f.eks. til et fitness center i en længere periode, når der ikke er noget i den ”virkelige verden”, som forhindrer én i et skifte.

Webmaster på Farvelel.dk

 

Check Also

Mobilabonnementer i fremtiden – Hvordan bliver det?

Har du spekuleret over hvordan fremtidens mobilabonnement kunne komme til at se ud? Eller har …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *