Graph Chart Data Information Business Concept

Find miljøvenlige lokaler til din virksomhed

Sponsoreret artikel

Leder du efter nye lokaler til din virksomhed? Så er der mange at vælge blandt i det ganske land. Men for at du kan lede din forretning på en sund og effektiv måde, bør du i høj grad gå efter miljøvenlige lokaler. Læs med her og find ud af, hvad du skal kigge efter, når du er på jagt efter de optimale rammer til din virksomhed.

Er det energirigtigt?

Først og fremmest skal du se på, om lejemålet til din virksomhed er energivenligt. Kig på, hvilke vinduer ejendommen har. Der er stor forskel på vinduer – som i stor forskel. Vinduer klassificeres i dag med energimærkninger, nøjagtigt som du kender det fra hvidevarer. Det er mærket med bogstaver fra A til F. Og her er A altså den mest energivenlige løsning. På den måde kan du som forbruger hurtigt afkode, hvor energieffektive vinduerne er.

En anden faktor, når det gælder vinduerne i dine erhvervslokaler, er støjen. Hvis de vender ud mod en trafikeret vej, kan det være en idé at tænke i støjdæmpende vinduer. Støj kan være meget generende for koncentrationen hos dig og dine ansatte, og det er heller ikke optimalt, når der kommer kunder.

Ved at sikre sig, at lokalerne er energivenlige, vil du ikke bare gøre noget godt for miljøet – du vil også spare masser af penge årligt.

Kig efter et sundt indeklima

Lokalerne bliver basen for dit arbejde, og du kommer derfor til at tilbringe mange timer her hver dag. Derfor er det enormt vigtigt, at indeklimaet er godt. Et dårligt indeklima kan nemlig føre en masse gener med sig. Utilpashed, træthed og hovedpine er blot nogle af følgerne af et ringe indeklima. Og det kan du jo ikke være tjent med, når du netop skal være oplagt og få en masse fra hånden.

Hold derfor øje med ventilationen i lokalerne. Er der mekanisk ventilation, er du godt på vej mod et sundt indeklima. Denne type ventilation er meget mere effektiv end den naturlige ventilation, som du får med almindelig udluftning via døre og vinduer. Det mekaniske ventilationssystem suger den ”brugte” luft ind og udskifter den med ny, frisk luft.

Men et godt indeklima handler ikke kun om udluftning og ventilation. Det dækker over alle disse faktorer:

  • Frisk luft
  • Solindstråling
  • Varmefordeling
  • Støjdæmpning

Den gode udluftning skal altså også suppleres af en behagelig temperatur i rummet. Er det for varmt, vil du hurtig blive døsig, og er det for koldt, vil du omvendt også føle ubehag og have svært ved at bevare koncentrationen.

Der er dog også mange tiltag, du selv kan gøre for at opretholde et behageligt indeklima. Selvom du finder et lokale med mekanisk ventilation, er det stadig en god idé at lufte grundigt ud et par gange om dagen. Det giver et friskt pust til hjernen, og arbejdet flyder derfor lettere med en hjerne, der er blevet energiboostet. Sørg også for at fordele varmen jævnt i lokalerne. Det hjælper ikke noget, at der er iskoldt i et rum og drønvarmt i et andet. Det skaber en ubalance i indeklimaet.

Opvarmning af lejemålet

Hvordan lokalerne opvarmes har også stor betydning for, hvor miljøvenlige de er. Elvarme er typisk ikke en særlig effektiv opvarmningsmetode, og den er tilmed meget dyr for din pengepung. Dertil slipper den masser af CO2 ud i atmosfæren, så den belaster miljøet meget.

Fjernvarme er derimod en energiform, der udgiver meget lidt CO2, set i forhold til andre kilder af energi. Selvom det er den mest miljørigtige måde af opvarme bygninger på, er det faktisk også den mest økonomivenlige måde at varme på. Du bør derfor holde øje med, om lokalerne har denne energiform, så du både kan skåne miljø og pengepung på samme tid.

Ved at finde miljøvenlige erhvervslokaler kan du arbejde endnu mere effektivt, fordi indeklimaet ikke gør hovedet tungt og koncentrationen svær. Samtidig sparer du mange penge månedligt, ligesom du med god samvittighed ved, at du belaster miljøet mindst muligt.

Check Also

Sådan får du lavet en energimærkning af dit hus

Hvis du står og skal sælge dit hus og skal købe nyt, er det vigtigt, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *