Et godt glattejern er vel også miljørigtigt?

Sponsoreret artikel

De fleste kvinder ejer et glattejern, hårtørrer eller krøllejern og det gælder nok også dig. Måske du også tilhører de 70% af os danskere, der går op i hvad forskel vi kan gøre i hverdagen, for at passe på miljøet. Hvis du er, så har du nok også tænkt over, hvad forskel man kan gøre i forhold til ens hårprodukter.

Alle de forskellige produkter som shampoo, conditioner og andet indeholder forskellige kemikalier, hvor nogle af disse er ret usunde for både dig og miljøet. Det er der heldigvis stor fokus på i Danmark, hvilket jo har afstedkommt at rigtige mange frisører er blevet økologiske, men hvordan forholder tingene sig, når vi snakker om de elektriske hårprodukter som f.eks. et mini glattejern som disse, der jo ofte er med i kufferten på rejser.

Kan man få miljørigtige glattejern?

Det med miljørigtigt og glattejern er lidt diffus, for alt og alle kan i princippet stemple et miljørigtigt mærke på produktet. Er det så godt for miljøet eller ej?

Der findes ikke rigtig nogen specifik stempel som f.eks. Svanemærket, der beviser at GHD i forhold til andre, producerer sunde glattejern til miljøet. Alt elektronisk indeholder jo forskellige komponenter der dybest set ikke er godt for miljøet. Derfor betyder miljørigtigt eller ej på glattejern, mere hvordan udstyret er produceret og ikke mindst, deponeringen af brugt udstyr og affald.

Miljørigtig genbrug?

Når vi køber elektronik i dag, så fornærmer man nok ikke producenter ved at postulerer, at elektronik ikke er produceret til at holde i 20 år. Derfor skal vi skille os af med elektronikvarer som glattejern efter en årrække, og her er der miljømæssige hensyn at tage.

Deponering af brugt udstyr betyder, at der skal genbruges så meget som muligt, og her tæller vi selvfølgelig også de elektroniske virkemidler til håret. Det med at komme af med affaldet, er noget der tæller med i det samlet regnskab for ,om glattejernet er miljøvenligt eller ej, for producenterne af glattejern skal deponerer på den rigtige måde. Helt ligesom produktionen af de forskellige komponenter fra forskellige underleverandører også tæller med i det store regnskab for, om det er godt eller dårligt for miljøet.

Heldigvis tager de fleste store producenter som Babyliss, GHD, Remington og andre hensyn til dette, og derfor skal du altid gå efter disse i den gode kvalitet, for udover et godt glattejern for håret, så er det også produceret mere miljøvenligt end nogle af de ukendte no-name produkter fra Kina.

Check Also

Sådan får du lavet en energimærkning af dit hus

Hvis du står og skal sælge dit hus og skal købe nyt, er det vigtigt, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *