Danmark giver 435 millioner kr. til GEF

Sponsoreret artikel

Det skriver udenrigsministeriet på deres hjemmeside, dateret 21/4 2014.

Bevillingen er sket gennem udviklingsminister Mogens Jensen (S) med det formål at bidrage til den globale miljøpolitik og reducere negative klimaforandringer. Bevillingen, der sker over en fireårig periode, er en forøgelse i forhold til seneste bidrag fra 2010. Der gav Danmark 400 millioner kr.

Seneste forskning fra FNs klimapanel viser nemlig, at det er muligt økonomisk at nedbringen udledningen af CO2 på verdensplan og dermed mindske den igangværende globale opvarmning.

”Men vi går i spidsen”, udtaler Mogens Jensen, ”Både [ift.] klimaforandringer i Danmark – og i udviklingslandene”. Mogens Jensen udtaler også, at den massive støtte, ikke bare fra Danmark, men generelt, hjælper præventivt i forhold til nogle af de sideeffekter ved globale opvarmning, såsom tørke og oversvømmelser, som især er i fare for at ramme udviklingslandene.

Hvad er GEF?

GEF står for The Global Environment Facility, hvor 183 lande samarbejder med internationale institutioner og den private sektor omkring løsninger til globale problemer indenfor miljøet.

GEF opererer som selvstændig, tværfaglig økonomisk instans og giver således forskningsstipendier til projekter inden fra alt fra forebyggelse af global opvarmning, biodiversitet i havet, sult i udviklingslandene og ozonlaget.

Støtten blev bevilliget i Geneve i påsken.

Kilder: Udenrigsministeriet (www.um.dk) / GEF (www.thegef.org)

Check Also

miljo

Findes der en miljørigtig måde at spille online kasinospil på?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er mange personer hele verden over, …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *