4 tips til en grønnere hverdag

Sponsoreret artikel

Nu mere end nogensinde er det utrolig vigtigt, at vi sørger for at omdirigere vores hverdag til at blive mere miljørigtig. Det er nemlig det, der skal til, hvis vi ønsker at bibeholde vores grønne planet, som vi kender den i dag.

Mange tror, at det er svært og tidskrævende at leve med omtanke for miljøet, men i virkeligheden er det meget små ting, der skal til.

Her i artiklen giver vi dig fire forskellige ting, som du kan gøre og ændre, så din hverdag bliver lidt grønnere.

Tænk over dine madvaner

Vores produktion af fødevarer og madspild er nogle af de største syndere, når det kommer til ødelæggelse af miljøet. Derfor bør det være det første punkt, som du skal give dig i kast med at ændre, hvis du vil leve et grønnere liv. Der er mange ting, som du kan gøre på dette område.

For det første kan du vælge at skære ned på kød. Produktionen af kød skader nemlig miljøet mere, end man lige regner med. Lav et par kødfrie dage om ugen. Dette er både sundt for miljøet og din krop. Du kan lave rigtig mange lækre ting, der ikke inkluderer kød. Mangler du inspiration, findes der adskillige kogebøger og sider på internettet med dette fokus.

En anden ting du kan gøre, er at forsøge at undgå madspild. Det gør du blandt andet ved kun at handle det ind, som du ved, du skal bruge. Lav også gerne en madplan, hvor mange af de samme ingredienser indgår i de forskellige retter. På den måde ender du ikke med at have f.eks. en halv pose kartofler til at ligge og rådne.

Den tredje ting, som du kan gøre, er at forsøge at undgå emballage. I dag findes der mange alternativer til den klassiske plastemballage. I flere byer er der f.eks. kommet butikker, hvor du medbringer glaskrukker, som du fylder med pasta, krydderier og meget mere.

Tag cyklen

Lad bilen stå hjemme. Alt for mange danskere tyer til bilen, selvom de ikke har mere end nogle få kilometer til deres arbejdsplads og indkøbsbutikker. Det har en stor indvirkning på miljøet. I stedet for at tage bilen er det en god idé at tage cyklen.

På den måde får du også motion. Hvis du ikke kan cykle eller af anden grund ikke har lyst til at tage den, kan du også vælge at benytte den offentlige transport. Det er også et udmærket alternativ til bilen, eftersom den offentlige transport kører uanset hvad.

Det er nemt at komme udenom at bruge bilen, og du bør derfor lade den stå hjemme i indkørslen, når du kan – og i stedet finde alternativer til at komme fra A til B.

Sluk for strømmen

Gennemgå al elektronik, som du har i huset. Selvom tingene er sat på standby, vil de stadig bruge op til ti procent strøm, og disse ti procent kommer i det lange løb til at være meget. Sørg derfor for at slukke for tingene ved at slukke på kontakten eller tage stikket ud.

Sluk for alt, hvad der ikke er i brug, så der ikke bliver brugt unødvendig strøm. Foruden at dette er godt for miljøet, er det også godt for din elregning.

Opvarm hjemmet miljørigtigt

Sidst, men ikke mindst, anbefaler vi dig, at du overvejer, hvilken måde du opvarmer dit hjem på. Der findes rigtige mange forskellige måder at opvarme hjemmet på, og desværre er mange af disse måder ikke særlige miljøvenlige.

En af de få, der er miljøvenlige, er pillefyret. Et pillefyr kan uden problemer opvarme et hus, og derfor er det en glimrende løsning at skifte til sådan et. Find det bedste pillefyr til opvarmning af dit hjem ved at klikke her.

Check Also

Spar penge og spar på emballagen

En meget stor miljøsynder, som i de seneste år har fået meget opmærksomhed, er emballage. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *